Vi utvecklar framtidens vattenresurser

Vattenbyggnad är ett nytänkande konsult- och entreprenadföretag med experter inom miljöteknik, projektledning och entreprenader i vattenbyggnadsprojekt. Vårt huvudkontor ligger i Örebro men vår verksamhet sträcker sig över hela landet. Vi är idag ca 25 medarbetare som alla är med och bidrar till att utveckla framtidens vattenkraft. Genom vår breda kunskap kan vi stötta branschen i de utmaningar som finns inom klimatanpassning och behoven av ökad produktion av förnybar energi.

Vi utvecklar framtidens vattenresurser

Helhetspartner i omställningen av svensk vattenkraft

Vattenbyggnad startades 2020 med målsättningen att vara en helhetspartner i omställningen och utvecklingen av den svenska vattenkraften. En långsiktigt hållbar vattenkraft behöver kompromissa flera aspekter inom ekonomi, juridik och miljöhänsyn. Vår kunskap och övertygelse bidrar i arbetet med effektivisering, miljöanpassning och säkerhetsanpassning av vattenkraften i Sverige.

Läs mer om hur vi jobbar >

Specialister, generalister och problemlösare

Vi är en liten organisation med specialister inom projekt- och byggledning, prövningsprocesser, projektering och naturvård i och omkring vattenmiljöer. Vi kan lösa komplexa frågor genom en helhetssyn stöttad av specialistkompetens. Vi gillar att ta oss an nya utmaningar och ny mark och är orädda för att testa nya tekniker.

Vårt driv och vår kreativitet gör att vi hela tiden utvecklas och växer tillsammans med våra kunder, projekt och uppdrag.

Läs mer om våra specialistområden >

Samarbete ger större möjligheter

Samarbete ger större möjligheter

Vi kan mycket men vi kan inte allt. I de frågor som kräver specialistkunskap som går utanför våra huvudområden har vi ett väl upparbetat kontaktnät med sakkunniga företag och aktörer. Det kan till exempel handla om juridik, kulturmiljöfrågor, konstruktionsberäkningar, nischade anläggningsarbeten och frågor om skyddade arter. Allt för att kunna leverera den bästa lösningen i våra projekt.

Läs om några av våra genomförda projekt >

Vill du bli en del av vårt gäng?

Det är både utvecklande, utmanande och kul att jobba hos oss. Här hjälps vi åt och stöttar varandra vilket skapar ett omväxlande arbetsklimat. Alla medarbetare har frihet att påverka både projekt och verksamheten i stort. Det finns stora möjligheter att växa inom olika områden som mätteknik, vattenmiljöfrågor, vattenbyggnad, GIS, modellering, byggprojektering och projektledning.

Låter det intressant? Tveka inte att höra av dig! >

Vill du bli en del av vårt gäng?